Kysymys 1 / 1
Pohdi kysymystä ja kirjoita ylös vastauksesi keskeiset kohdat. Voit katsoa lehtori Jorma Heimosen vastauksen videolta. Vastauksen keskeiset kohdat löydät myös oikeat-painikkeen takaa.

Ylioppilaskoekysymys nro 7 keväältä 2007:

Millaisia seksuaalieettisiä näkemyksiä seuraavilla raamatunkohdilla voidaan perustella?

”Neito: Minä olen rakkaani oma, minuun hän tuntee halua! Tule rakkaani! Tule kanssani kedolle, tule hennapensaiden keskelle yöksi! Aamulla lähdemme viinitarhoihin katsomaan, joko viinniköynnös versoo ja nuput aukenevat, joko kukkii granaattiomenapuu. Siellä annan sinulle rakkauteni.”
(Laulujen laulu: 7:11-13)

”Ja hän (Jeesus) jatkoi: Sen tähden mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että nämä kaksi tulevat yhdeksi lihaksi. He eivät siis enää ole kaksi, he ovat yksi. Ja minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako.”
(Matt. 19:5-6)

”Niin kuin seurakunta alistuu Kristuksen tahtoon, niin myös vaimon tulee kaikessa alistua miehensä tahtoon. Miehet, rakastakaa vaimoanne niin kuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi henkensä sen puolesta pyhittääkseen sen.”
(Ef. 5:24-26)

Lähetä palautetta tehtävästä
Kirjoita vastauksesi tähän. Lisää tilaa saat raahaamalla alareunan harmaata palkkia.

Oikea vastaus:


- Lainaukset ovat lähtökohtina vastaukselle.
- Ensimmäisessä lainauksessa kuvataan puhdasta erotiikkaa.
- Seuraavissa lainauksissa käsitellään, miksi ollaan avioliitossa ja että naisen tulee alistua miehensä tahtoon. Miehen tulee kuitenkin kunnioitta vaimoaan ja rakastaa tätä.
- Seksi, erotiikka ja rakkaus löytyvät erilaisina versioina Raamatusta. Raamatusta löytyvät myöskin ohjeet siitä, mikä on seksuaalisuuden merkitys ihmisen elämässä.