Kysymys 1 / 1
Yhdistä oikeat vaihtoehdot.


Palaa Filosofian harjoitustehtäviä -sivulle
Lähetä palautetta tehtävästä
Tämän käsityksen mukaan syvimmillään on olemassa asioita, jotka ovat yksittäisistä ihmisistä tai ihmisryhmistä riippumatta hyviä tai pahoja (tai oikein tai väärin). Esimerkiksi joidenkin tämän kannan edustajien mielestä viattomien kiduttaminen ja tappaminen on aina moraalisesti väärin.
Käsitys edustaa:
 
Tämän käsityksen mukaan moraali voi olla tärkeää, mutta se ei ole ehdotonta. Sen pätevyys voi riippua monista tekijöistä kuten kulttuurista ja yhteiskunnasta. Sama moraali ei aina päde kaikille.
Käsitys edustaa:
Tämän käsityksen mukaan on olemassa yhteisiä hyviä ihmisen toiminnan piirteitä, jotka ovat olennaisia eettisessä arvioinnissa. Ihmisen tulee panostaa hyvien käyttäytymistaipumusten opettelemiseen ja harjoittelemiseen.
Käsitys edustaa:
 
Tämän käsityksen mukaan ihminen ei voi tietää eikä hallita kaikkia kaikkia tekojensa seurauksia. Ihmisellä on myös kaikenlaisia haluja ja tarpeita, joiden pohjalta toimiminen ei aina johda hyvään. Siksi moraalin kannalta olennaista on ainoastaan hyvä tahto toimia velvollisuuden mukaan.
Käsitys edustaa:
 
Tämän käsityksen mukaan kaikki teon tiedettävissä olevat vaikutukset pitää ottaa huomioon, kun tekoa arvioidaan eettisesti. Moraalisessa päätöksenteossa kaikki samassa asemassa olevat asianosaiset ovat tasa-arvoisia ja siksi pitää pyrkiä maksimoimaan kokonaisuutena saatava hyöty.
Käsitys edustaa: